Trendyolda Satıcı Olmak

İnternetten satış yapmak isteyen girişimciler ve şirketler, Trendyol mağazası açabilirler. Trendyol mağazası açmak, bu platformun düzenli müşteri kitlesine ulaşarak, Trendyol'da ürün satmak, Trendyol'da satış yapmak işini kolaylaştırabilir

Sizlere Trendyolda mağaza açmak, Trendyol’da satış yapmak ve Trendyol mağaza açma süreci ve işlemleri ile ilgili bilmeniz gerekenleri listeledik.

Trendyol, Türkiye’nin en büyük online pazar yerlerinden biri. İlk açıldığı yıllarda o dönemlerde popüler olan özel alışveriş kulübü olan iş modelini, zaman içerisinde farklı mağazaların da satışına izin veren online pazar yerine çevirerek, özel alışveriş kulübü modelinden çıktı.

Trendyol’da mağaza açmadan satış yapamamaktasınız. Bu yüzden de bu platformda satış yapmak için Trendyol mağaza açma sürecine başvuruda bulunarak kendi mağazanızı açmanız gerekiyor.

Trendyol mağazası açmak için bir şirketinizin olması gerekiyor. Şirket olmadan Trendyol’da satış yapamazsınız. Bu sebeple de başvuru sürecinde de şirketinizle ilgili bilgileri paylaşmanız gerekmekte.

Trendyol’da satış yapmanın en önemli avantajlarından birisi yukarda da bahsettiğimiz gibi ziyaretçi sayısıdır. Trendyol’da satış yaparak bu kitlenin hepsine erişme şansınız var. Kendinize ait bir markanız var ise markanızı tanıtabilirsiniz. Ürününüzden memnun kalan müşterilerin eğer bir web siteniz varsa ikinci alışverişlerini web sitenizden yapma ihtimalleri daha yüksek olur. 

Trendyol’un sitesi üzerinde “Satıcı Başvurusu” sayfasına giderek, ”Satışa Başla” butonuna bastığınızda başvuru sayfasına yönleniyorsunuz.

Bu sayfa üzerinde gerekli olan bilgilerin girişini yaptıktan sonra talebiniz değerlendirilmeye alınıyor. Olumlu bir sonuç olduğunda da başvuru formunda paylaştığınız iletişim kanalları üzerinden mağazanızın durumu ile ilgili bilgilendiriliyorsunuz.

Başvuru Sırasında İstenen Belgeler:

  • Şirket ticaret ünvanı
  • Şirket türü
  • Vergi kimlik numarası
  • Ticari sicil numarası
  • Satış yapılacak kategori
  • Ad soyad
  • E-posta
  • Cep telefonu numarası
  • Başka sanal pazar yerlerindeki veya kendi e-ticaret sitenizin linkleri

 

Trendyol’da farklı ürün kategorileri için farklı komisyon oranları uygulanmaktadır. Bu komisyon oranları ile ilgili detaylı bilgiler, mağaza başvurunuz olumlu bir şekilde onaylandıktan sonra sizinle paylaşılmakta.

Trendyol’da satış yaptığınızda TC vergi sistemine ve uygulamalarına göre vergi mükellefi olma yükümlülüğünüz doğacaktır. Bir şirket olarak burada satış yaptığınız için, sattığınız ürünlerin faturalarını kesmeniz ve sonrasında da bu faturalar üzerinden çıkacak vergilerinizi ödemeniz gerekir. Vergi yükümlülükleriniz hakkında daha detaylı bilgi edinmek için mali müşavir ya da muhasebecinizle görüşebilir; Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan ya da www.egirisimci.gov.tr adresinden bilgi alabilirsiniz.

Başvuru formundaki bilgilerin tamamını eksiksiz doldurduktan sonra onay sürecine geçiş başlıyor. Bu onay süreci değişiklik gösteriyor. Başvuru yaptıktan sonra formda paylaştığınız iletişim bilgileri üzerinden mağazanın açılış süreciyle ilgili bilgilendirilmektesiniz.